Periodeavslutning
Oppdatert over en uke siden

Periodeavslutning / låsing av regnskap er en funksjon relatert til integrasjon mot Visma eAccounting, Tripletex og Fiken.
Funksjonen er tilgjengelig gjennom Regnskap i programmet etter den har blitt aktivert på databasen. Selv om knappen er tilgjengelig i alle sidene under Regnskap anbefaler vi å bruke den gjennom Regnskap - Rapporter, ettersom det er der man finner rapportene relatert til funksjonen.

Ved å klikke på Periodeavslutning-knappen får man opp et vindu over tilgjengelige rapporter som kan avsluttes / låses. Nye rapporter for gjeldende måned blir tilgjengelig ved den 01. neste måned. Tidligere rapporter / måneder vil alt være tilgjengelig.

Etter avslutning / låsing av en periode vil den bli tilgjengelig som en rapport gjennom Regnskap - Rapporter under fanen "Perioderapporter". For regnskap tilknyttet en låst periode kan man ikke gjøre endringer i negativ forstand. Man vil derimot kunne registrere og tilbakedatere innbetalinger hvis dette skulle være nødvendig. I dette tilfellet må man opprette en tilleggs-rapport for perioden, på samme måte som ved opprettelse av hovedrapporten.

OBS: Dersom man alt har ført deler av regnskapet manuelt inn i regnskapsprogrammet (eAccounting / TripleTex / Fiken) må man være oppmerksom på å ikke ta med dette/oppdatere dette til regnskapsprogrammet.
Eksempel: Hvis du har manuellført Mai-måned direkte i regnskapsprogrammet må du passe på at du ikke sender inn perioden for Mai gjennom integrasjonen.