Hurtigtaster
Oppdatert over en uke siden

I programmet finnes det flere hurtigtaster man kan benytte for å effektivisere navigering i programmet og registrering eller endring av data.

Under finner du kapitler som tar for seg hvilke tastekombinasjoner som er tilgjengelige i de forskjellige områdene i programmet.

I hele programmet.

ALT + F4: Lukker en åpen dialog. Hvis ingen dialoger er åpne lukkes programmet.

CTRL + N: Oppretter et nytt element. Avhenger av hvor i programmet kombinasjonen benyttes.

Delete/DEL: Sletter valgt element eller fjerner markert tekst i tekstfelter.

CTRL + Delete/DEL: Fjerner/nullstiller valgt verdi i nedtrekkslister.

Alt + Piltast Ned: Åpner nedtrekksliste. Bruk piltastene Opp/Ned og så Enter for å velge markert verdi.

+ (pluss-tasten) når en avtale/faktura/utestående er markert: Åpner dialog for å registrere innbetaling.

CTRL + P: Åpner dialogen for utskrift av kalender.

CTRL + S: Lagre endringer.

I de fleste områder i Physica trenger du ikke lagre endringer da dette gjøres automatisk. Unntaket er dokumenter. Du kan allikevel flere steder trykke CTRL + S for å tvinge lagring.

Avtalebok

Piltast Høyre/Venstre/Opp/Ned: Navigerer fritt i kalenderen. Neste time/dag/uke. Trykk TAB for å markere avtale.

CTRL + Nummertast (1-0): Bytter mellom hovedområder.

CTRL + Piltast Høyre/Venstre/Opp/Ned: Flytter kalendervisning et tidsrom frem/tilbake avhengig av visning (Dag, Arbeidsuke, Uke eller Måned).

CTRL + SHIFT + Piltast Høyre/Venstre: Flytter kalendervisning en måned frem/tilbake uansett visning.

CTRL + SHIFT + Piltast Opp/Ned: Flytter kalendervisning ett år frem/tilbake uansett visning.

TAB: Markerer neste avtale.

SHIFT + TAB: Markerer forrige avtale.

CTRL + N: Ny avtale på markert område i kalenderen.

Enter på ledig felt i kalender: Oppretter ny avtale.

Enter på eksisterende avtale: Åpner Avtaledialogen for markert avtale.

SHIFT + A: Marker på en avtale i kalenderen at en pasient har ankommet eller ikke. Se for øvrig avsnittet «Kalender – møtt funksjon» i kapitlet Avtaleboken - Kalender.

CTRL + Musehjul: «Tids-zoom». Endrer tidsoppløsningen. (Dette kan også endres ved å høyreklikke tidsskalaen på venstresiden.)

Home/Page Up: Fokus flyttes til toppen av kalender

End/Page Down: Fokus flyttes til bunn av kalender

Nummertastene 1,2,3 osv.: Viser tidspunkter i kalender, ved synlig vertikalt rullefelt (scrollbar), fra første (1 = toppen) og én time fremover. Hvis man har kalender fra kl. 07:00 er er 1=07:00, 2=08:00, 3=09:00, ..., 0=16:00.

Ved visning av flere brukere: Trykk forbokstaven i fornavnet til den brukeren du ønsker å vise kalenderen for. Gjentatte trykk på samme bokstav vil rullere mellom brukere med denne bokstaven.

SHIFT + H: Ved visning av flere brukere vil din egen kalender vises.

ESC: Lukker åpen avtale-dialog.

ALT + F4: Lukker en åpen dialog.

SHIFT + Dobbeltklikk på en avtale: Åpner pasient-/kontaktkort.

CTRL + G: Gå til dato. Åpner dialog for å velge dato.

CTRL + D/A/W/S: Bytt visning til henholdsvis Dag/Arbeidsuke/Uke/Måned.

CTRL + U/M: Bytt visning til henholdsvis Uke/Måned.

ALT + F/V/H: Åpner menyvalgene Fil/Verktøy/Hjelp.

Innbetaling (avtalebok)

[markert avtale] + + Åpner dialog for innbetaling.

Alt + C Kortbetaling

Alt + B Bankbetaling

Alt + K Kontantbetaling

Alt + G Betaling med gavekort

Alt + F Oppretter faktura

Regnskap

Hold CTRL inne ved utskrift av faktura for å forhåndsvise fakturaen først.